Luennot & Workshopit

Luennot & Workshopit

Minut voi pyytää puhumaan yrityksen tai yhteisön tapahtumaan hyvinvoinnin teemoista. Puhujana olen rento ja osallistava, esityksen ollessa informatiivinen ja faktoihin pohjaava. Yhdistän esityksissäni aina sekä tieteellistä tietoa, että omakohtaisia kokemuksiani niin omasta elämästäni kuin työkokemukseni kautta. Räätälöin luentoni & workshopini aina teidän tarpeisiinne. Luennot pitävät sisällään nimensä mukaisesti pääosin luennoimista aiheen ympäriltä, workshopeissa taas työstämme teemaa enemmän myös käytännön tekemisen ja harjoitteiden muodossa. Sekä luennot että workshopit ovat tilanteesta riippuen toteutettavissa etäyhteyksin, yrityksenne/yhteisönne tiloissa tai muussa sijainnissa.

Erikoisosaamieeni kuuluu stressin hallinta, kuormitustekijät ja palautuminen:

  • Kokonaiskuormituksen ymmärrys ja hallinta / Mikä kaikki kuormittaa, miten erilaiset elämäntilanteet ja -kokemukset ohjaavat kuormittumistamme, miten oppia tunnistamaan oma kuormituksen taso ja reagoida ennaltaehkäisevästi, mutta tehokkaasti, kun omat rajat ovat ylittymässä.

  • Stressi / Mitä se on, mitä se fysiologisesti meissä aiheuttaa, miten siihen voidaan vaikuttaa ja minkälaisia keinoja voidaan käyttää stressinhallintaan arjessa? Mitä pitkäaikainen stressi on ja miten suuria vaikutuksia stressillä onkaan kehomme ja mielemme toimintaan. Miten hallita stressiä ja oppia ennaltaehkäisemään sitä sekä toimimaan stressaavissa tilanteissa kuormittumatta liikaa.

  • Palautuminen / Mitä se on ja milloin siihen olisi hyvä kiinnittää tarkempaa huomiota? Miten huono palautuminen voi näyttäytyä arjessa ja miten tunnistaa oma palautumisen taso? Milloin palautuminenkin menee yhdeksi “suoritukseksi“ muiden joukossa ja miten oppia itsellesi toimivat keinot palautua arjessasi.

Liikunta, harjoittelua ja palautuminen:

  • Minkälainen liikunta edistää terveyttä ja olisi tarpeellista millekin ikäryhmälle? Mitkä ovat liikunnan terveyshyödyt - entä mahdolliset haitat? Miten päästä liikunnan kanssa alkuun ja saada se osaksi arkea.

  • Millaista harjoittelua milloinkin? Mitkä ovat tavoitteesi ja miten voisit päästä niihin? Miksi tulisi harjoitella muutenkin kuin “oman lajin” parissa? Minkälainen harjoittelu on kehittävää ja miten voisin seurata kehittymistäni?

  • Miten palaudun harjoittelusta? Mistä tiedän palaudunko riittävästi? Mistä tiedän, koska olisi hyvä pitää lepopäivä? Entäs kevyempiä harjoitusviikkoja? Miksi en palaudu riittävästi? Miten voisin edistää palautumistani harjoittelusta?

Kokonaisvaltainen hyvinvointi - keho, mieli, hermosto, erilaisuus

  • Kehon ja mielen yhteys - Kuka reagoi ensin kehollaan ja kuka mielellään? Mitä sitten tapahtuu? Miten voisin oppia tulkitsemaan kehoni viestejä paremmin?

  • Olemme yksilöitä, myös hermostomme puolesta. Vaikka fysiologisesti meillä on pääsääntöisesti samanlaiset osat, palikat, ruuvit, johdot ja yhteydet, me toimimme silti yksilöllisillä tavoilla. Toisen hermosto on herkkä ärsykkeille, toisen hermosto kaipaa ärsykkeitä syttyäkseen! Toinen palautuu paremmin ihmisten keskellä, toinen yksin. Mitä voisin oppia omasta hermostostani ja kehostani ja miten voisin sen tiedon avulla edistää hyvinvointiani?

  • Hyvinvointi on moniulotteinen kokonaisuus, johon vaikuttaa fyysinen, henkinen ja sosiaalinen terveys, mutta näiden lisäksi myös ympäristö, yhteisöt ja turvallisuuden tunne. Mistä hyvinvointimme oikeastaan koostuukaan ja miten voisin edistää omaa hyvinvointiani tässä kiireisessä, nopeatempoisessa maailmassa?

Ota rohkeasti yhteyttä, jos voisin olla ammattilainen tarpeisiinne: info@leenarapanen.com / ig: @leenarapanen